
Semnătură electronică calificată
Ai nevoie de o semnătură electronică pentru eficientizarea schimbului de documente la nivel intern și extern? Specialiștii Arhivatorul îți propun să apelezi la o semnătură digitală, ideală pentru transmiterea corespondenței cu valoare formală (administrativă) și juridică.
Semnătura digitală oferită de Arhivatorul prezintă un nivel înalt de securitate, fiind obținută pe baza unui sistem digital care permite identificarea ușoară și fără echivoc a semnatarului.
Semnătura electronică se realizează cu ajutorul unei platforme de încredere, cu o interfață intuitivă și prietenoasă cu utilizatorul, prin intermediul unor fluxuri de semnare particularizate.
SECURITATE
în gestionarea documentelor
EFICIENȚĂ
în desfășurarea operațiunilor
Lasă în mâinile noastre ce nu mai poți gestiona tu
Contacteză-ne pentru a discuta mai multe detalii și vom găsi împreună cele mai potrivite soluții pentru arhiva companiei tale.
Tipuri de semnătură electronică
Soluțiile Arhivatorul includ trei tipuri de semnătură electronică, conform Regulamentului eIDAS(910/2014), fiecare dintre acestea fiind recomandată în funcție de profilul afacerii, dar și de nevoi specifice. Dacă nu ești sigur ce tip de semnătură electronică ți se potrivește, specialiștii noștri sunt pregătiți să te ghideze pentru a alege cea mai bună variantă, specifică nevoilor tale specifice.

Semnătură electronică calificată
- are valoare juridică (poate înlocui semnătura olografă) și este non-repudiabilă.
- necesită identificarea utilizatorului.
- utilizare în documentele și acordurile oficiale între persoane fizice, societăți comerciale și instituții.
- nivel de încredere și securitate crescut.
Semnătură digitală avansată
- are un nivel mediu de încredere.
- necesită identificarea utilizatorului.
- utilizare în fluxurile interne ale companiilor.
- nivel de încredere și securitate suficient de mare pentru documente administrative.


Semnătură electronică simplă
- nu are valoare juridică.
- nu necesită identificarea utilizatorului.
- utilizare pentru documentele cu grad scăzut de risc (procese verbale, note de comandă).
- nivel scăzut de încredere.
Descoperă Arhivatorul - Depozit de Siguranță
Află mai multe despre noi și echipa noastră urmărind acest video de prezentare.
AVANTAJELE COLABORĂRII
Ce beneficii vei obține dacă alegi semnătura electronică emisă de Arhivatorul?
Eficiență sporită
Viteză operațională
Flexibilitate
Reducerea costurilor
CUM OBȚIN SEMNĂTURA ELECTRONICĂ?
Descoperă etapele procesului de obținere a unei semnături electronice
Pasul #1 – Solicitare semnătură digitală online
Solicitați eliberarea unei semnături electronice, completând formularul de aici.
Pasul #2 – Consultanță de specialitate
Specialiștii Arhivatorul vor intra în contact cu tine pentru a stabili împreună tipul de semnătură dorit (semnătură electronică calificată, avansată sau simplă).
Pasul #3 – Emiterea certificatului ales
Alegi metoda de identificare a semnatarului: fie identificare video la distanță (din fața ecranului, nu necesită deplasare), fie la un reprezentant al companiei sau la un notariat. Primești link-ul și codul unic pentru activarea semnăturii digitale și pentru setarea parolei.
Pasul #4 – Înregistrarea pe platformă
Configurăm platforma în funcție de cerințele tale și îți oferim acces securizat pentru semnarea digitală a documentelor, prin intermediul unor fluxuri de semnare particularizate. Setăm permisiuni de acces pentru utilizatori, dublate de sistemul de auditare ce poate urmări și stoca toate fluxurile de lucru realizate în cadrul platformei.
Ce trebuie să știu despre semnătura electronică - Întrebări frecvente:
Ce este semnătura electronică?
Pe măsură ce digitalizarea a acaparat fiecare domeniu al vieții noastre și soluțiile de transmitere a informațiilor au evoluat. Astfel, în prezent, se poate realiza mult mai eficient și mai sigur schimbul de informații la nivelul companiei cu ajutorul semnăturii digitale, adică a unui instrument prin care se certifică semnarea autentică a documentelor de către o persoană desemnată. Semnătura digitală este reprezentată printr-un set de date, care apar marcate pe document, mai exact numele persoanei autorizate să semneze, data și ora semnării.
Cine are nevoie de o semnătură digitală?
Semnătura digitală este folosită cu precădere de către persoanele juridice în raport cu alte firme, însă există posibilitatea și ca persoanele fizice să utilizeze acest sistem de semnare. În general, se folosește semnătura digitală pentru semnarea documentelor în format electronic, asigurându-se, astfel, autenticitatea documentelor.
Care sunt pașii pentru a obține o semnătură electronică ca persoană fizică?
Arhivatorul facilitează procesul de obținere a semnăturii digitale prin intermediul a patru pași. Primul pas este acela de a solicita semnătura digitală, urmând ca, ulterior, un consultant să ia legătura cu tine, astfel încât să îți poată oferi consultanța de care ai nevoie în alegerea tipului potrivit de semnătură electronică. După acest pas, în vederea emiterii certificatului, este nevoie să alegi o modalitate de identificare a semnatarului (fie online, fie fizic, la un reprezentant al companiei sau la un notar). Urmează, ulterior, să primești un link de acces și codul unic de activare a semnăturii digitale și a parolei. Pasul final constă în înregistrarea pe platformă și primirea accesului la aceasta.
Care sunt pașii pentru a obține o semnătură electronică ca persoană juridică?
Ca și în cazul procesului de obținere a semnăturii electronice ca persoană fizică, în cazul persoanelor juridice pașii sunt similari, însă verificările sunt mai riguroase. Primul pas este solicitarea semnăturii digitale, urmat de consultanța specifică pentru alegerea semnăturii oferită reprezentantului legal al firmei, depunerea documentelor firmei sau a detaliilor care ajută la identificarea acesteia, identificarea video sau fizică a semnatarului, primirea link-ului de acces, al codului și generarea parolei și înrolarea în platformă în vederea semnării electronice a documentelor.
Ce documente sunt necesare pentru obținerea unei semnături electronice?
Documentele necesare diferă în funcție de forma juridică pentru care se solicită obținerea semnăturii electronice. În vreme ce în cazul persoanelor fizice este necesar actul de identitate (valabil), în cazul persoanelor juridice este nevoie de actul de identitate al reprezentantului legal, procură, în cazul în care o persoană desemnată primește semnătura digitală și actele firmei (date de identificare fiscală, act constitutiv).
Cât durează obținerea unei semnături electronice în România?
Procesul de obținere a semnăturii electronice în România este destul de rapid, timpul de obținere depinzând în general de rapiditatea depunerii documentelor și de existența unor perioade mai aglomerate. În general, durata de obținere a semnăturii electronice este de câteva zile.
Cât costă o semnătură electronică?
Costurile pentru semnătura electronică depind, în general, de tipul acesteia, dar și de durata pentru care se solicită serviciul. Atunci când se solicită semnătura electronică pentru perioade mai mari de un an, prețurile pot fi mai reduse.
Ce acte pot fi semnate electronic în România?
Cele mai multe dintre documente pot fi semnate electronic, deoarece acest tip de semnătură funcționează pe aceleași premise ca și semnătura olograf. De aceea, se pot semna aproape toate tipurile de documente: facturi, contracte, acte adiționale, declarații sau acte oficiale.
Cum aleg cea mai bună semnătură electronică?
Conform Regulamentului eIDAS(910/2014) există trei tipuri de semnături electronice din care poți alege, în funcție de nivelul de securitate dorit: semnătura electronică calificată (cu cel mai înalt grad de securitate), semnătura digitală avansată (cu grad mediu de încredere) și semnătura electronică simplă (fără valoare juridică, cu un nivel scăzut de încredere). În funcție de preferințe și de nivelul de securitate dorit, poți alege dintre aceste tipuri pe cel potrivit pentru tine.
Cât timp este valabilă o semnătură electronică?
Poți opta pentru certificate digitale emise pentru 1, 2 sau 3 ani, în funcție de perioada pentru care vrei să funcționeze semnătura electronică. Dacă nu vrei să folosești semnătura electronică pentru o perioadă mai mare de 1 an, o poți reînnoi de la un an la altul, situație care presupune însă verificarea de fiecare dată a identității.
Ce diferențe există între semnătura digitală și semnătura electronică?
Semnătura electronică este un termen care înglobează și ideea de semnare digitală a documentelor. Semnătura digitală este, însă, acel tip de semnătură cu nivel ridicat de încredere, folosită cu precădere pentru a semna documentele importante, garantând autenticitatea documentului.
Ce este semnătura electronică calificată și cum diferă de cea simplă?
Semnătura electronică calificată are aceeași valoare legală cu semnătura olograf. Astfel, orice document semnat prin semnătura electronică calificată nu poate fi pus la îndoială, autenticitatea sa fiind garantată. În cazul semnăturii electronice simple, vorbim despre un nivel scăzut de încredere, de o semnătură fără valoare juridică, acest mod de a semna fiind o opțiune pentru documente cu un grad scăzut de risc.
Cum verific dacă o firmă este autorizată să emită semnături electronice?
Verificarea furnizorilor pentru semnătura electronică se poate face consultând registrul operatorilor și furnizorilor de servicii de încredere de pe site-ul Autorității pentru Digitalizarea României (ADR) sau verificând acreditările eIDAS și certificările în domeniu.
Pentru noi, arhivele nu sunt o problemă
Intră în contact cu unul dintre consultanții noștri arhivistici și împreună vom găsi cele mai bune soluții pentru arhivarea și gestionarea documentelor companiei tale!
Solicită EVALUARE GRATUITĂ a arhivei!
ATENȚIE!!! Dacă veți completa acest formular pentru solicitarea unei adeverințe, cererea nu va putea fi procesată.
Pentru adeverințe, formularul de contact este AICI.
EI AU ÎNCREDERE ÎN NOI
Clienți care au beneficiat de serviciile Arhivatorul



















MIHAELA TUDOR
Wopfinger Transportbeton SRL
O companie de încredere cu angajați gata oricând să te ajute, să îți explice fiecare pas pe care trebuie să îl parcurgi. Recomand cu încredere!
MAGDALENA TOADER
SCG Smart Corporation Group
Întreaga echipă Arhivatorul ne-a oferit servicii de înalta calitate, promptitudine și profesionalism. Recomand celor care au nevoie de aceste servicii.
CORINA AGAFIU
INDUSTRIAL SOFTWARE
Foarte mulțumite de discuția inițială, preluarea documentelor și colaborarea post arhivare. Profesionalismul la el acasa. Mulțumim, ARHIVATORUL!
Ești în căutarea altor soluții de arhivare documente?
Descoperă și celelalte servicii pe care le oferim: